Službeno: Ivan Sesar potpisao za rumunski Juventus

"Vjerujem da nisam pogriješio"

Službeno: Ivan Sesar potpisao za rumunski Juventus

Kao što je SportSport.ba i najavio, Ivan Sesar će svoju karijeru nastaviti u Rumuniji. 

Nova destinacija u karijeri ovog nekadašnjeg "A" reprezentativca Bosne i Hercegovine je tamošnji prvoligaš Juventus iz Bukurešta s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja. 

Transfer u Rumuniju za Sesara ujedno znači i povratak u inostranstvo, budući da je u prošlosti igrao u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj i Turskoj, a nakon što je potpisao ugovor nije skrivao da je sretan i zadovoljan. 

"U posljednja dva mjeseca sam razgovarao sa dosta klubova, ali odlučio sam na kraju otići u Rumuniju. Brzo smo se dogovorili i sretan sam što se sve završilo", kazao je Sesar za SportSport.ba, dodavši:

"Rumunska liga je kvalitetna, tako da sam uvjeren da sam pogodio s dolaskom ovdje. Na meni je sada da svojim igrama i zalaganjem opravdam povjerenje ljudi koji su me angažovali", dodao je Sesar koji je već pozirao u klupskim prostorijama sa šalom Juventusa iz Bukurešta. 

U ovaj klub Sesar je stigao kao slobodan igrač nakon što je prethodno raskinuo ugovor sa Širokim Brijegom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi