Sesar: Nismo očekivali da ćemo ispasti od Birkirkare

Fudbaler Širokog Brijega

Sesar: Nismo očekivali da ćemo ispasti od Birkirkare

Široki Brijeg se porazom u uzvratu od Birkirkare već početkom jula oprostio od takmičenja u Evropi. 

Naš predstavnik je nakon 1:1 na Pecari pokušao doći do pobjede na Malti, no uslijedio je poraz od 2:0 i ujedno nova sramota za bh. fudbal. Nova spoznaja da smo na dnu i da nećemo tako lako izaći na površinu. 

Razočarenje nakon ispadanja nije skrivao ni Ivan Sesar. Fudbaler Širokog Brijega je u razgovoru za SportSport.ba priznao da nije očekivao ovakav scenarij, ali Birkirkara, prema njegovim riječima, ide zasluženo dalje. 

"Sigurno da nismo očekivali da ćemo ispasti od Birkirkare. Vjerovali smo da možemo proći to 1. pretkolo, da smo bolji od njih i da imamo što nam je potrebno za prolaz. O toj ekipi nismo znali previše. Već na Pecari su uspjeli da nas iznenade u nekim stvarima i vidjelo se da je hrvatski trener Besek prenio svoju energiju na tim i da ga oni prate na pravi način", kazao nam je Sesar pri spremanju za povratak u BiH i potom nastavio: 

"Generalno, mi smo u obje utakmice podbacili. Niko nije odigrao na razini da možemo očekivati prolaz i žao mi je što moram priznati da Birkirkara ide zasluženo dalje. Uz to sve nam je i trener saopštio da je podnio ostavku. Prelomilo se preko njegovih leđa i ne znam zaista šta će nas dočekati u narednom periodu", dodaje nekadašnji bh. reprezentativac. 

Sesar vjeruje da će Široki Brijeg popraviti sliku u prvenstvu BiH. 

"Ovaj poraz nas je poretio, ali uvjeren sam da imamo kvalitet i da ćemo biti u vrhu tabele sljedeće sezone. Nismo mi previše oslabljeni u odnosu na prošlu godinu i imamo svoje ambicije. Ipak, sezona će biti duga, zanimljiva i puna iznenađenja, a na nama je da pokažemo da smo pravi", kaže Sesar. 

Nije tajna da je za Sesara zainteresovano nekoliko inostranih klubova.

"Ja sam odgodio sve pregovore dok ne prođe Evropa. Svoje misli sam usmjerio samo na ovu utakmicu sa Birkirkarom, ali nažalost iznenada smo ispali i vidjet ćemo šta će se desiti u narednom periodu. Neke zanimljive stvari postoje", riječi su Sesara na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispadanje u 1. pretkolu za Široki Brijeg, koji je bio nositelj, veliki je neuspjeh. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi