Sesar o odbijanju Želje: Prijatelje neću razočarati

Pregovarao, pa se predomislio

Sesar o odbijanju Želje: Prijatelje neću razočarati

Kao jedno od pojačanja FK Željezničar za sljedeću sezonu spominjao se i Ivan Sesar. 

Nakon raskida saradnje sa Širokim Brijegom ovaj vezni fudbaler je bio u kontaktu sa čelnicima tima sa Grbavice i očekivalo se da će svoju karijeru nastaviti u Željezničaru, međutim najavljivani transfer se neće dogoditi.

Sesar nije zaboravio kakav je status uživao u prošlosti kao igrač Sarajeva i iz poštovanja prema navijačima i ljudima koji vole klub odlučio se Željezničaru zahvaliti na ponudi, što je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba.

"Željezničar je bio korektan. Ponudili su mi uslove koji su više nego dobri, ali sam odlučio da ne idem na Grbavicu. Ima nekoliko razloga, a jedan je najbitniji za mene. Možda će nekad biti vrijeme da kažem nešto više na tu temu", rekao nam je 27-godišnji Sesar. 

Na pitanje da li se plašio eventualnih neugodnosti koje bi doživio potpisom za Željezničar, Sesar je odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne, nije u pitanju uopšte to. Više sam ponudu odbio zbog poštovanja. I prije su igrači pravili takve transfere, pa su prolazili živi i zdravi. Ni u jednom trenutku se nisam bojao nečega, već isključivo imam prijatelje koji mnogo vole Sarajevo i iz poštovanja prema njima nisam želio napraviti takav potez. Sebi sam obećao da ih neću razočarati", dodao je Sesar. 

Svojevremeno Sesar je bio ljubimac koševske publike, a za vrijeme ere u Sarajevu je odigrao 40 utakmica i pritom upisao osam asistencija. Dobrim igrama je, uz inostrani transfer, sebi bio osigurao i mjesto u reprezentaciji BiH. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti