Sesar potpisao za rumunski Voluntari

Novi klub za bh. fudbalera

Sesar potpisao za rumunski Voluntari

Ivan Sesar karijeru će i definitivno nastaviti u Rumuniji.

Nakon što je prije nekoliko dana raskinuo ugovor sa finskim Interom, ovaj nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je odlučio prihvatiti ponudu iz Rumunije i potpisati ugovor sa Voluntarijem.

Sesar je s Voluntarijem danas zvanično potpisao dvogodišnji ugovor, a ovo mu je ujedno povratak u Rumuniju, gdje je već nastupao prošle godine u dresu Juventusa iz Bukurešta.

U novom klubu Sesar će, interesantno, sarađivati sa proslavljenim rumunskim fudbalerom Adrianom Mutuom koji je zajedno sa Florinom Četnarom u rukovodstvu Voluntarija.

S druge strane, za Sesara je ovo 11. klub nakon što je prethodno igrao za Inter Turku, Juventus Bukurešt, Široki Brijeg, Dunajsku Stredu, Akhisar, Sarajevo, Elazigspor, Lokomotivu, Koper i Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi