Sesar u  Švedskoj gradi novu karijeru: Ovo sam oduvijek želio, spreman sam pomoći igračima u BiH

Bivši reprezentativac BiH

Sesar u Švedskoj gradi novu karijeru: Ovo sam oduvijek želio, spreman sam pomoći igračima u BiH

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Sesar nastavio je svoj "put po svijetu", pa se nakon nekoliko zemalja skrasio u Švedskoj.

Sesar je svojevremeno u dva navrata oblačio dres bh. reprezentacije i to su momenti koje će, kako nam je kazao, zauvijek pamtiti.

"Nositi dres svoje države je nešto posebno i nešto što se ne može kupiti novcem. Rado se sjetim tih dana, iako bih možda volio da sam skupio još koji nastup. To je za mene bilo nezaboravno iskustvo", govori Sesar koji je debitovao u 2:0 pobjedi nad Walesom u prijateljskoj utakmici koja je odigrana 2012. godine, a bivši igrač Sarajeva je tada u igru ušao mjesto Miralema Pjanića. Kasnije je te godine zaigrao i u 1:0 pobjedi nad Alžirom.

U karijeri je igrao u nekoliko zemalja - rodnoj BiH, Hrvatskoj, Turskoj, Slovačkoj, Rumuniji, Finskoj, Norveškoj i sada Švedskoj.

"Lijepo je putovati svijetom, upoznavati različite narode, kulture, običaje... Drago mi je što sam imao priliku putovati u razne zemlje i upoznavati razne ljude, ali ipak, najljepše je kod nas;" uz smijeh dodaje Sesar.

Spomenuli smo da je imao dva nastupa za bh. reprezentaciju, a koliko je danas prati?

Oglasi

"Koliko god stignem, maltene svaki meč, bez obzira je li važan ili manje važan, odnosno zvaničan takmičarski ili prijateljski. Kao i mnogi, nisam baš sretan ovim zadnjim rezultatima, ali imamo dobar tim, dosta kvalitetnih igrača i uvjeren sam da će se to sve na kraju posložiti i da ćemo otići na naredno veliko takmičenje".

Premijer liga?

"Pratim, pratim, naravno. Zrinjski me oduševio, zaista su dominantni i zasluženo će osvojiti titulu, a svojim bivšim klubovima želim sreću i da izbore svoje ciljeve", dodaje bivši igrač Sarajeva, Širokog, Tuzla Cityja...

Zanimljivo da Sesar sada igra u klubu u kojem je prve korake napravio i Zlatan Ibrahimović.

"Nakon Norveške, došao sam u Švedsku i tu sam od početka februara. Igram za ekipu Balkan u kojoj je dosta naših ljudi, što je posebna čar jer se svi dobro razumijemo, svi imamo nekako slične ili iste puteve i sudbine. Moram da pohvalim ovaj kolektiv na čelu s direktorom Nebojšom Bobanom, koji je tu preko 10 godina i radi sjajan posao. Trener je Makedonac, igrača ima iz raznih zemalja, ali svi dobro funkcionišemo i stojimo dobro na terenu".

Zanimljivo da je Sesar paralelno s igračkom karijerom krenuo i u karijeru nogometnog agenta. Tek je na početku, ali ističe da mnogo uči i da želi napredovati i ostvariti se u ovom poslu.

"Govorim strane jezike, imam veliko iskustvo, velika poznanstva i mislim da će mi to na kraju pomoći da uspijem u ovom novom izazovu. I ranije sam imao veliku želju da se ostvarim kao nogometni agent, a sada vidim da je to ostvarivo i mislim da sam na dobrom putu", govori Sesar, koji je počeo da radi za jednu priznatu svjetsku nogometnu agenciju čiji članovi su neki veliki nogometaši poput Frenkiea de Jonga iz Barcelone, Donnyja van de Beeka iz Manchester Uniteda i njegovog saigrača VIktora Lindelofa, a tui je i Denis Zakaria, koji je nedavno potpisao za Juventus.

"I sam sam igrao, tražio sebe kao mladić, tako da vjerujem da ću i ja nekim talentovanim igračima pomoći da ostvare svoje snove. Imam velike planove, no ovo je tek početak i svjestan sam da me čeka puno posla", zaključio je Sesar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti