Nove cijene fudbalera: Iako je pao za 3 i po miliona, najskuplji je bh. fudbaler

Nije bio na posljednjem spisku

Nove cijene fudbalera: Iako je pao za 3 i po miliona, najskuplji je bh. fudbaler

Eldar Ganibegović

Transfermarkt je objavio nove cijene bh. reprezentativaca.

Najskuplji je trenutno, iako je pao za tri i po miliona eura u odnosu na januar, Miralem Pjanić, koji vrijedi 11 miliona eura.

Cijena je ostala nepromijenjena Radetu Kruniću (Milan), a pala je Ermedinu Demiroviću (Freiburg) i njih dvojica sada dijele drugo mjesto s vrijednošću od po sedam i po miliona eura.

Slijedi ih sjajni mladi defanzivac koji nastup za Bordeaux, Anel Ahmedhodžić, koji vrijedi sedam miliona eura. 

Edin Višća, koji se oprostio od reprezentacije, je peti na listi s 5,5 miliona eura, a milion eura manje vrijedi njegov kolega iz Turske, Amir Hadžiahmetović.

Vrijednost kapitena Edina Džeke procjenjuje se na četiri miliona eura, dok su sa po tri miliona eura vrijednosti na listi Smail Prevljak, Sanjin Prcić, Sead Kolašinac i Amar Dedić.

# Igrač Klub Cijena (mil. €)
1. Miralem Pjanić Bešiktaš 11
2. Ermedin Demirović Freiburg 7,5
2. Rade Krunić Milan 7,5
4. Anel Ahmedhodžić Bordeaux 7
5. Edin Višća Trabzonspor 5,5
6. Amir Hadžiahmetović Konyaspor 4,5
7. Edin Džeko Inter 4
8. Amar Dedić Wolfberger 3
8. Smail Prevljak Eupen 3
8. Sanjin Prcić Strasbourg 3
8. Sead Kolašinac Marseille 3

Reprezentativci koje je Ivaylo Petev okupio za minule utakmice s Gruzijom i Luksemburgom ukupno vrijeme 65.5 miliona eura, a na spisku je od najskupljih iz prethodne tabele falio samo Miralem Pjanić, izuzimajući Edina Višću koji je još prošle godine rekao zbogom reprezentativnom fudbalu.

Top Komentari

Mehinaldo
E ovo je prejako cuj vrijedi demirovic vise od dzeke. Sve ok jasno mi je fa to neko racuna na godine i to ali iskreno barem sto se nasih igraca tice treba napraviti da dzeko kad se oprosti dvije godine poslije opet vrijedi najvise
4 0
ramizzmaj
Malog Dedica treba forsirati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi