Sesar: Uskoro bih trebao potpisati za novi klub

Bivši veznjak Sarajeva za SportSport.ba

Sesar: Uskoro bih trebao potpisati za novi klub

Dino Kurbegović

Prekosutra je na programu vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, proteklih dana pisali smo o najvećoj utakmici u Premijer ligi, te kontaktirali brojne bivše asove i legende ova dva kluba iz Sarajeva.

Ivan Sesar svojim igrama u dresu Sarajeva prije par sezona pobrao je simpatije navijača bordo kluba, bila je to sjajna generacija koju su predvodili Said Husejnović i Ivan Sesar, na čijim krilima je srušen i bugarski Levski na Koševu.

Sesar već nekoliko sezona sa uspjehom igra u Turskoj najjačoj diviziji, povremeni je reprezentativac naše zemlje, a nakon što smo ga kontaktirali da nam prokomentariše susret Sarajeva i Željezničara, iznenadio nas je informacijom da je napustio Tursku.

"Nalazim se u Belgiji, gdje sam se priključio treninzima ekipe Liersea koju s klube predvodi bivši trener Crvene Zvezde  Slaviša Stojanović, koji je prošle sezone nakon sedam godina s vrha skinuo Partizan. Od ove sezone je trener Liersea i na njegovu ideju došao sam u Belgiju. On me pozvao, došao sam i sada čekam da riješim papire s Akhisarom i potpišem ugovor vjerovatno do ljeta s opcijom produženja na još jednu godinu", kaže bivši veznjak Širokog Brijega, Zagreba, Lokomotive, Sarajeva, Elagzispora i Akhisraspora, koji se u derbiju vječitih rivala nada pobjedi kluba s Koševa.

Lierse se nakon 13 odigranih kola nalazi u donjem dijelu tabele.

"Istina da se klub nalazi na 14 mjestu, te je u donjem dijelu tabele, međutim ambicije su da budemo u sredini, a ako se ukaže šansa da se priključimo gornjem dijelu tabele jer je mala bodovna razlika između klubova. Klub ima probleme u defanzivi, ekipa  puno prima golova, tako da se na treninzima radi da se isprave greške, te u narednim utakmicama krene prema sredini tabele. Ja se nadam da ću što prije riješiti papire, potpisati ugovor i zauzeti mjesto u početnoj postavi. Belgijska liga nije za podcijeniti, ove sezone je dosta izjednačena jer se čak šest klubova bori za titulu prvaka", kazao je za SportSport.ba 25-godišnji Mostarac koji je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu bio član naše reprezentacije, a vjeruje da igrama u Belgiji može ponovo zaslužiti selektorov poziv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.