Sesarov Elazigspor slavio, Višća i Zec poraženi

31. kolo turske Superlige

Sesarov Elazigspor slavio, Višća i Zec poraženi

Odigrano je pet susreta 31. kola turske Superlige. Elazigspor našeg Ivana Sesara je slavio protiv Karabukspora sa minimalnih 1:0 te je sa ova tri boda uspio da obezbijedi sebi mirniji finiš sezone.

Gol vrijedan tri boda za Elazigspor postigao je Bayrak u 78. minuti na asistenciju Karabuluta. Sesar je na terenu proveo svih 90 minuta.

 

Genclerbirligi našeg Ermina Zeca je poražen na gostovanju kod Trabzonspora sa 2:0. 

 

Altintop je doveo domaćine u vodstvo u 34. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Adin u posljednjim trenucima susreta. Naš internacionalac je na terenu proveo 83. minute.

 

Istanbul BB za koji nastupa naš Edin Višća je pretrpio poraz na gostovanju kod Sivasspora (4:1).

 

Domaća ekipa je od samog starta bila bolja, a do prednosti je stigla u šestoj minuti susreta. Strijelac je bio Kocak. Na 2:0 povisio je Eneramo, a jedini pogodak na susretu za goste postigao je Medureira na asistenciju Holmena.

 

Eneramo je u 42. minuti pogodio za 3:1, a u 55. minuti je svojim hat-trikom postavio konačnih 4:1.

 

Bešiktaš je na svom terenu rutinski savladao Ordurspor (2:0). Niang je pogodio u 25. minuti za 1:0, a konačan rezultat je autogolom postavio Ayila.

 

Bursaspor i Akhisar su u svom okršaju podijelili bodove (1:1), a oba pogotka smo vidjeli već u prvom poluvremenu.

 

Gekas je doveo goste u vodstvo u 21. minuti, a Batalla je 10 minuta kasnije postavio konačnih 1:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.