Šest golova Burića u pobjedi Nantesa
Foto: EPA

Trijumf protiv Pick Szegeda

Šest golova Burića u pobjedi Nantesa

M. Šljivak

Rukometaši Nantesa pobijedili su kao gosti Pick Szeged 33:30 u utakmici 7. kola grupe A rukometne Lige prvaka.

Do treće pobjede u nizu francuski tim je stigao na teškom gostovanju u Mađarskoj. Nantes je odigrao zaista dobar meč i na kraju je upisao nove bodove.

Osim uvodne prednosti od 3:1 Pick Szeged je u ostatku meča bio u rezultatskom zaostatku. Tokom prvog poluvremena Nantes je imao i po četiri gola prednosti, ali na odmor se otišlo sa plus dva u korist francuskog tima, 15:17.

I u nastavku meča je Nantes je bez većih problema čuvao prednost. Uspio je domaći sastav u nekoliko navrata ozbiljno da zaprijeti i na kraju je Nantes došao do trijumfa.

Bh. reprezentativac Senjamin Burić je postigao šest golova u ovom susretu, a najefikasniji je bio Rudolf Faluvegi sa sedam golova.

Kod Pick Szegeda Zslot Balogh je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi