Šest golova na Cornelli i prvi bod za Espanyol

Athleticu bod nakon prave golijade

Šest golova na Cornelli i prvi bod za Espanyol

Edmir Škorić

Rijetko viđena drama se dogodila u susretu Espanyola i Athletico Bilbaa, prvog u nedjeljnom programu četvrtog kola španske Primere. 

Iako je Espanyol imao 2:0 vodstvo nakon nešto manje od sat vremena igre, Athletic se uspio vratiti, Katalonci su ponovo poveli deset minuta prije kraja, a opet se uporni Baskciji uspjeli vratiti...

 

Kada su Javi Lopez u 18. i Verdu u 44. minuti zatresli mrežu Iraizoza, činilo se da Athletic nema šta tražiti na Cornelli. Aduriz je u 56. minuti vratio nadu gostima, a sav trud Espanyola iz prvog dijela poništio je Fernando Llorente u 71. minuti, pogodivši za 2:2 i uzbudljivih 20 minuta utakmice.

 

Samuele Longo je u 80. minuti vratio vodstvo plavo-bijelima iz Katalonije, ali je previše slavio taj vodeći gol i zbog neprimjerenog ponašanja pokazan mu je drugi žuti, odnosno crveni karton. 

 

Samo tri minute kasnije Aduriz svojim drugim golom na utakmici donosi novo izjednačenje i vrijedan, jako teško osvojen bod Athleticu. 

 

Espanyolu je ovo prvi bod u sezoni, Athleticu četvrti. Oba kluba su u donjem dijelu tabele, a gora od Espanyola zasad je samo Osasuna, koja također nema bodova.

 

Primera, 4. kolo:

Espanyol - Athletic 3:3 (Lopez 18, Verdu 44, Longo 80/ Aduriz 56, 83, Llorente 71)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.