Šest poena Bajramovića u trijumfu Bešiktaša

TBL

Šest poena Bajramovića u trijumfu Bešiktaša

Edmir Škorić

Košarkaši Bešiktaša očekivano su slavili protiv Usaka u 21. kolu turske košarkaške lige.

Bešiktaš je stigao do 11. pobjede nad Usakom. Gosti su nakon prve četvrtine vodili 29:13 i malo ko je očekivao da će se Bešiktaš vratiti. No, onda su u drugoj dionici domaći slavili sa 22:11.

U trećoj opet dominacija gostiju (24:18), a u četvrtoj je Bešiktaš pokazao sav svoj kvalitet (32:16). Na kraju su domaći slavili rezultatom 85:80. 

Mehmet Yagmur je sa 23 poena predvodio domaće, dok je Lofton ubacio 14, a naš bivši reprezentativac Kenan Bajramović 6 poena. Na drugoj strani Justin Anthony Carter je ubacio 24 poena, Ibrahim Yildrim 15, po 13 Miha Zupan i Elijah Lee Holman. 

Tofas je sa 71:69 savladao Pinar i ostao na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje za prvaka, dok je Olin Edirne sa 78:77, u još jednoj neizvjesnoj utakmici, slavio u gostima kod Mersina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.