Šest pogodaka Dinama, hat trick Duje Čopa

HNL

Šest pogodaka Dinama, hat trick Duje Čopa

Lider na tabeli HNL-a zagrebački Dinamo bez problema se obračunao sa Slaven Belupom u Korpivnici pobijedivši rezultatom 6:1. 

Modri su u vodstvo došli već nakon 14 minuta igre. Korner je izveo Antolić, loptu spustio Pivarić, a Brozović matirao domaćeg golmana Pelina.

U 30. minuti, nakon ubačaja Halilovića, u gužvi pred domaćim golom dolazi do duela Novinića i Ademija. Dinamov fudbaler završava na travi, a arbitar Bebek pokazuje Farmaceutu žuti karton te ruku usmjerava na bijelu tačku. Siguran izvođač za 0:2 bio je Duje Čop.

U 35. minuti Melnjak se sam sjurio po lijevoj strani, prošao Pinta, i sa 17 metara plasirao loptu u mrežu pored nemoćnog Ježine za 1:2.

U finišu prvog poluvremena Halilović izvodi slobodnjak, Šimunić prenosi loptu za Šimunovića, kojem preostaje matirati Pelina za rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U drugi dio gostujući sastav kreće eksplozivno, te do 52. minute već ima 1:5. Prvo je Pivarić tačno pronašao Brozovića a ovaj je pogodio mrežu za visokih 1:4, a kasnije Čop na asistenciju Fernandesa povećava agoniju Farmaceuta.

U samoj završnici susreta, kada su gledaoci već počeli napuštati stadion razočarani prezentacijom svojih ljubimaca, Dinamo stiže do rekordnih 1:6. Bio je to treći pogodak Duje Čopa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.