Šest: Treniram, ali još nisam spreman

Napadač Zvijezde se vraća u pogon

Šest: Treniram, ali još nisam spreman

Edmir Škorić

Nakon pet mjeseci odsustva zbog teške povrede prepona, napadač Zvijezde Saša Šest počeo je trenirati sa ostatkom ekipe, te se u skorije vrijeme očekuje njegov potpuni oporavak.

Saša Šest (rođen 5. decembra 1985. godine) je u Zvijezdu stigao kao zvučno napadačko pojačanje. Igrač sa bogatom karijerom iza sebe ima nekoliko provedenih sezona u Hrvatskoj. Igrao je za NK Dilj, Cibaliju iz Vinkovaca, Kamen Ingrad, Istru iz Pule, Croatia Sesvete...

U Gradačac je stigao prošlo ljeto, ali je tešku povredu zadobio već na samom početku sezone. Tačnije, desilo se to u duelu Željezničara i Zvijezde, kada je domaći golman Ibrahim Šehić nes(p)retno "pokupio" omalenog ofanzivca crveno-bijelih.

"Počeo sam trenirati prije dvije sedmice, ali još uvijek nisam stoposto spreman. Moram priznati da imam malo straha, no to je sasvim normalno nakon jedne takve povrede. Srećom, iz dana u dan osjećam se sve bolje i jedva čekam da ponovo zaigram. Razogvarat ću sa doktorima, pa će me oni bolje uputiti. Uglavnom, rano je još da igram, ali očekujem da Zvijezdin dres obučem već u jednom od narednih kola", kazao je Šest za SportSport.ba.

Zvijezda sutra od 17 sati na stadionu Banja Ilidži dočekuje Leotar iz Trebinja. Ovaj susret će Šest sa tribina odgledati, ali se nada pobjedi Ćurguzovih izabranika.

"Žao mi je zbog poraza na Grbavici. No, šta je tu je, momci sutra moraju odigrati dobru utakmicu i ostvariti pobjedu. Sigurno da će nam jedna domaća pobjeda donijeti dosta samopouzdanja. Gledat ću sutrašnju utakmicu kao Zvijezdin navijač i naravno da iščekujem pobjedu svog kluba. Sve osim pobjede bi bio neuspjeh", dodaje Šest.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.