Šestorica najbržih u Premier ligi: Iznenađenje na vrhu...

Ko bi na njega pomislio?

Šestorica najbržih u Premier ligi: Iznenađenje na vrhu...

Leroy Sane je imao najbrži sprint u Premier ligi u sezoni 2017/2018, međutim, u dosadašnjem dijelu tekuće sezone je tek na trećem mjestu najbržih.

Sjajnog krilnog napadača Manchester Cityja je "radar" prošle sezone uhvatio pri brzini od 35.48km/h.

Najbrži sprint u čitavoj Premier ligi ove sezone je imao igrač koji je prošle bio šest na listi Top 20 najbržih, 21-godišnji Timothy Fosu-Mensah.

Mladi Holanđanin ove godine igra u Fulhamu kao posuđen igrač Manchester Uniteda, a trčao je brzinom od čak 35.36km/h.

Teško da bi neko pomislio na mladog desnog beka kada se govori o najbržim igračima engleske Premier lige. Sigurno bi većini pali na pamet igrači poput Salaha, Manea, Adame Traorea...

Na drugom mjestu najbržih ove sezone se našao 19-godišnji fudbaler Wolverhampton Ruben Vinagre koji je trčao tek nešto sporije od Fosu-Mensaha - 35.19km/h.

Leroy Sane je ove sezone uhvaćen u trku od 35.18km/h, te je bio nešto brži od četvrtog na listi, Newcastleovog DeAndre Yedlina (35.16km/h).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Peti je Felipe Anderson (35.11km/h), dok je Divock Origi (35.04km/h) zauzeo šesto mjesto.

Igrači poput Salaha, Mbenze, Calvert-Lewina, Sessegnona i Sterlinga su ove sezone trčali daleko sporije od pomenute šestorke. Ipak, sezona još nije gotova...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi