Setien: Istina je, neki igrači previše misle na to kako dodati loptu Messiju

Trener Barcelone o zavisnosti ekipe od najveće zvijezde

Setien: Istina je, neki igrači previše misle na to kako dodati loptu Messiju

Na Nou Campu se još uvijek oporavljaju od poraza u El Clasicu, nakon kojeg su se, prije svega u medijima, pojavile još glasnije sumnje u sposobnost trenera Quiquea Setiena da vodi velikana poput Barcelone.

Pred Barcelonom je vrlo brzo, već sutra, novi izazov, duel sa Real Sociedadom, a u međuvremenu je Quique Setien dao intervju za El Periodico.

U pomenutom intervjuu je govorio na niz tema, pa je tako istekao i da se izvinio svim igračima zbog ponašanja svog pomoćnika Edera Sarabije tokom El Clasica - njega su kamere snimile kako bijesanurla na igrače Barcelone.

Setien je priznao i ono što je svima jasno, da Barcelona i njeni igrači previše zavise od jednog čovjeka, Lionela Messija.

"Istina je da imamo igrače koji previše misle na proigravanje (dodavanje lopte) Messija... Mada i ja bih isto činio, Messi rješava 90% utakmica ovog tima. Uvijek govorim svojim igračima da postoji šansa da će stvari ispasti kako treba ako je lopta u nogama najboljih igrača. Zbog toga ga stalno traže, znaju da će nešto napraviti. Za ovisnost je normalna. I sam preferiram da loptu dodaju njemu. Opušten sam", izjavio je Setien.

Nakon El Clasica su postali glasniji navodi u medijima da je Setien izgubio povjerenje svlačionice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši strateg Betisa to nije primijetio.

"Prvi put čujem za to. Nisam znao, kako je to izašlo u javnost? Svaki dan idem u svlačionicu, pozdravim se sa igračima i uvijek vlada izvanredna atmosfera... Istina je da postoje neke stvari koje pojedinci vole raditi na svoj način. Svi vide fudbal kako ga vide. Odnos koji vidim i koji imam sa igračima me uopšte ne zabrinjava. Sviđa mi se njihov stqav, njihova predanost i želja da stvari koje želimo odrade na pravi način", poručio je Setien, čija ekipa sutra od u 18:30 dočekuje Real Sociedad u meču 27. kola LaLige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fotballlove
Inace navijam za Barsu, ali stv pretjeruju sa tim da samo gledaju Messija, covjek jos uvijek vuce povredu pustite ga da malo odmori
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi