Sevilla bolja od Basaksehira, Celtic ubjedljiv u Astani

Play-off za Ligu prvaka

Sevilla bolja od Basaksehira, Celtic ubjedljiv u Astani

D. Rakanović

Fudbaleri Seville savladali su na gostovanju u Istanbulu Basaksehir sa 2:1 u prvoj utakmici play-offa za Ligu prvaka. 

Gosti iz Španije poveli su pogotkom Escudera u 16. minuti. Basaksehir do izjadnačenja stiže u 64. minuti pogotkom Elie. Ipak, pobjedu Sevilli donosi Ben Yedder golom u 84. minuti.

Bh. reprezentativac Edin Višća počeo je utakmicu i na terenu proveo 63. minuta kada ga je zamijenio Frei. 

Fudbaleri Celtica ubjedljivo su savladali Celtic Partku Astanu sa 5:0. 

Škoti su poveli u 32. minuti, autogolom Postnikova. Do poluvremena je Celtic udvostručio prednost pogotkom Sinclaira u 42. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svoj drugi pogodak Sinclair postiže u 60. minuti. Do kraja utakmice Celtic uspijeva postići još dva pogotka, preko Forresta u 79. i Griffithsa u 88. minuti. 

Novi bh. reprezentativac Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta u dresu Celtica, a na drugoj strani Grahovac je odigrao posljednjih osam minuta, dok Aničić nije ulazio u igru.






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi