Nezaustavljivi Haaland srušio Sevillu i donio Dortmundu pobjedu

Velika prednost pred revanš

Nezaustavljivi Haaland srušio Sevillu i donio Dortmundu pobjedu

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras su u gostima pobijedili Sevillu (3:2) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Sevilla je odlično počela večerašnju utakmicu i već u sedmoj minuti stigla do prednosti. Suso je šutirao s vrha kaznenog prostora, a lopta je zakačila jednog igrača Dortmunda i završila u mreži za 1:0.

No, nakon primljenog gola njemački klub je zaigrao dosta bolje i brzo se vratio. Već u 19. minuti Dortmund je poravnao na 1:1, a pogodak je postigao Dahoud.

Nakon toga na scenu je stupio sjajni Erling Haaland koji je i večeras bio nezaustavljiv za protivničku odbranu.

Sjajni Norvežanin je u centru pažnje bio u 27. minuti kada je nakon asistencije Sancha pogodio za 2:1 i donio preokret svojoj ekipi.

No, to nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Dortmund je u samom finišu uspio doći i do trećeg gola, a strijelca možete pogoditi. Ovaj put Reus je uposlio Haalanda koji ne griješi i pogađa za 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom poluvremenu prvu šansu smo vidjeli tek u 71. minuti naprijetio je Bellingham, ali je ovaj put golman Seville bio siguran. I kada su svi mislili da je to to u ovom susretu domaći su smanjili na 2:3.

Sevilla je u 84. minuti uspjela da dođe do gola i zadrži kakve-takve šanse za revanš, a konačnih 2:3 postavio je Luuk de Jong.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Kakva krađa u posljednjem napadu. Bio čist penal za Sevillu zbog udaranja igrača Seville na kojeg je išla lopta u 16ercu, a koji sudac ni nakon VAR provjere nije svirao.
1 13
Maestro
Kakav igrač u 13 odigranih utakmica u LP zabio nestvarnih 18 golova i to pritiv svake ekipe protiv koje ne igrao zabio je gol nestvarno
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi