Sevilla ispustila pobjedu u samom finišu

Levante sretno do boda

Sevilla ispustila pobjedu u samom finišu

Večeras je Levante ugostio Sevillu u meču kojim je otvoreno 29. kolo španske La Lige. Na kraju je duel ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici je viđeno u 15. minutu kada je El Haddati iz slobodnjaka zatresao prečku gola Levantea, da bi se na narednu bolju šansu za Sevillu čekalo do finiša prvog dijela kada je Kounde pokušao glavom, ali ipak bio neprecizan.

Na otvaranju drugog dijela Sevilla odigrava jednostavnu i brzu akciju, a El Haddadi upošljava De Jonga koji koristi veliku šansu i dovodi goste u vodstvo od 0:1.

0:1 je na semaforu stajalo sve do finiša utakmice, ali kada su svi pomislili da će Sevilla upisati tri boda, Levante nekako dolazi do izjednačenja - zahvaljujući autogolu Diega Carlosa.

Igrala se 87. minuta kada je golman Seville Vaclik presjekao jedno prizemno ubacivanje domaćih, ali je lopta potom pogodila Carlosa i odbila se iza njegovih leđa. Tako je Levante došao do 1:1 i boda protiv Seville.

Sevilla je i dalje treća i sada ima 51 boda, dok je Levante na 12. poziciji sa 35 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije