Sevilla ponizila Real Sociedad u San Sebastianu

Primera

Sevilla ponizila Real Sociedad u San Sebastianu

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Seville prošetali su se San Sebastianom, te su razbili Real Sociedad s 4:0.

Sevillu je u 17. kolu trebalo da čeka teško gostovanje, no definitivno nije bilo. Andalužani su Baske nadigrali u svim segmentima nogometne igre i zasluženo su došli do 'trice'.

Wissam Ben Yedder bio je junak gostiju, pošto je postigao tri gola. U 25. i 29. minuti je Sevilli omogućio sigurnih 2:0.

Do 73. minute se ništa nije mijenjalo, da bi onda rezervista Sarabia povisio na 3:0, a tačku na i stavio Ben Yedder golom u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajnoj Sevilli ovo je 11. pobjeda i njome se ovaj tim domogao drugog mjesta sa 36 bodova, dok Real ima 40 i utakmicu manje. Real Sociedad zasad ostaje šesti sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi