Sevilla preko Intera do novog trofeja Lige Evrope!

Andalužani su "kraljevi" ovog takmičenja

Sevilla preko Intera do novog trofeja Lige Evrope!

Večeras je u Kelnu odigrano finale Lige Evrope između Intera i Seville. Inter je želio prekinuti sušni period kada su trofeji u pitanju, ali je Sevilla još jednom pokazala da je Lige Evrope njeno takmičenje.

U sjajnoj utakmici Sevilla je slavila rezultatom 3:2 i po šesti put (bez izgubljenog finala) osvojila drugi po vrijednosti UEFA-in trofej.

Počelo je odlično za Inter koji je poveo u petoj minuti kada je Romelu Lukaku penal koji je izborio pretvorio u 1:0. Samo sedam minuta kasnije, međutim, Navas ubacuje, a De Jong glavom pogađa za 1:1.

Sevilla je nakon postignutog gola nastavila sa presingom, ali većih prilika nije bilo sve do 33. minute. Ovaj put je Banega ubacio iz slobodnjaka, a De Jong pogodio za preokret, 2:1.

Ipak, tri minute kasnije Inter uzvraća. Brozović ubacuje, a Diego Godin pogađa za 2:2 i rezultat prvog poluvremena.

[twitter]https://twitter.com/InterELGoals/status/1296894669507485698[/twitter]

Velike prilike su izostale na otvaranju drugog poluvremena, ali je onda jedna takva viđena u 65. minuti kada Lukaku izlazi na golmana Seville, ali Bono sjajno brani.

Devet minuta kasnije Sevilla stiže do prednosti. Diego Carlos je uputio udarac makazicama, lopta pogodila i Lukakua i završila iza Handanovićevih leđa za vodstvo Andalužana od 3:2.

Veliku priliku za izjednačenje Inter je imao u 82. minuti, ali je Kounde nekako uspio na gol liniji zaustaviti pokušaj Alexisa Sancheza koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Očekivano, gledala se do kraja utakmice ofanziva Intera, ali Nerazzurri nisu uspjeli stići do gola, pa je Sevilla došla do velikog trofeja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Toliko odvratan tim za gledati sjede nazad cekaju neke ubacaje mrtve i tako na neke jadne nacine su i dolazili do titula...Realno trebali su ispast od Junajteda a Inter danas katastrofalan
6 14
nedoni46
sunce mu, ovi bi i bajerna u el dobili, njihovo takmicenje i to ti je
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi