Sevilla preko Zaragoze u polufinalu Kupa kralja

Sevilla preko Zaragoze u polufinalu Kupa kralja

Sevilla je sa laganih 4:0 i sa dva igrača više savladala Zaragozu u okviru Kupa kralja, plasiravši se tako u polufinale.

Zaragoza je već u 26. minuti ostala sa igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Reyes, a taj je detalj obilježio ostatak utakmice, jer su domaći lako iskoristili brojčanu prednost na terenu.

Sevilla je povela u 36. minuti. Korner je sa lijeve strane izveo Ivan Rakitić, a Alvaro Negredo je snažnim udarcem glavom poslao loptu ispod prečke gola Lea Franca na golu Zaragoze.

Andalužani su povisili na 2:0 u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu, golom Rakitića.

Za Sevillu je u 65. minuti dosuđena najstrožija kazna, kada je nakon sjajnog prodora u kaznenom prostoru Zaragoze srušen Cicinho, a Fran Gonzales je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa su gosti na terenu ostali sa samo devet igrača.

Siguran sa bijele tačke za 3:0 bio je Alvaro Negredo.

Reprezentativac BiH Miroslav Stevanović u igru je ušao u 76. minuti, zamijenivši na terenu Josea Antonia Reyesa, dok je Emir Spahić na terenu proveo svih 90 minuta i bio ponovo odličan.

Konačan rezultat od 4:0 postavio je u 92. minuti Manu Del Moral.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.