Sevilla preokretom do pobjede nad Zenitom

Četvrtfinale Evropske lige

Sevilla preokretom do pobjede nad Zenitom

Večeras su se na Ramon Sanchez Pizjuanu sastali Sevilla i Zenit, a domaći su nakon preokreta slavili sa 2:1.

Iako je Zenit na ovoj utakmici bio poprilično oslabljen, ruski tim je odigrao jako dobro i poveo nakon pola sata igre. Strijelac vodećeg gola bio je Ryaznatsev.

Gosti su čuvali minimalnu prednost sve do 73. minute, kada je rezervista Bacca pogodio za 1:1. Konačnih 2:1 za Sevillu u 88. minuti postavlja Denis Suarez, koji pogađa za veliko slavlje domaćih navijača.

Zenitu za utjehu ostaje to da je uspio postići gol na jednom od najnezgodnijih stadiona za goste u Evropi, pa je pitanje polufinaliste Evropske lige još uvijek otvoreno i neizvjesno.

Evropska liga, 1/4 finale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sevilla - Zenit 2:1 (Bacca 73', Suarez 88' - Ryaznatsev 29') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.