Sevilla s dva prekrasna pogotka presudila Vallecanu

Spahić požutio, Stevanović bez nastupa

Sevilla s dva prekrasna pogotka presudila Vallecanu

A. Haznadarević

U susretu 22. kola španske Primere, Sevilla je na svom Ramon Sanches Pizjuan stadionu savladala Rayo Vallecano rezultatom 2:1.

Dosta tvrdo prvo poluvrijeme je završeno na najbolji mogući način za Sevillu, budući da su Andalužani došli u vodstvo u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Ivan Rakitić prekrasnim lobom poslao loptu u mrežu Vallecana.

 

Međutim, nisu gosti podlegli šoku zbog primljenog pogotka, pa već u šestom minutu drugog poluvremena poravnavaju rezultat. Navarro je skrivio jedanesterac, a Alejandro Dominguez pogodio iz kaznenog udarca za 1:1.

 

Nastavak velikih uzbuđenja navijačima na Ramon Sanches Pizjuan stadionu svega tri minuta kasnije priredio je Alvaro Negredo, pogodivši sjajno petom, nakon asistencije Cokea. 

 

Do kraja nije bilo promjene rezultata, a jedino što je vrijedno spomena je žuti karton našeg reprezentativnog kapitena Emira Spahića, te isključenje strijelca najljepšeg gola na meču Ivana Rakitića, koji je u 91. minutu dobio i drugu javnu opomenu.

 

Primera, 22 kolo

Sevilla - Rayo Vallecano 2:1 (Rakitic 47, Negredo 54 / Dominguez 51)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.