Sevilla u finišu do minimalne pobjede

Španski Kup kralja

Sevilla u finišu do minimalne pobjede

Adnan Beganović
Teme:

U prvoj polufinalnoj utakmici španjolskog Kupa kralja Sevilla je pobjedila Atletico Bilbao 2:1 i tako osigurala minimalnu prednost pred revanš susret. 

Utakmica između Seville i Athletica obilovala je velikim prilikama, a takvu jednu su gosti iskoristili u 43. minuti i preko Llorentea došli u vodstvo.

Ovaj pogodak nije obeshrabrio fudbalere Seville, te su u drugom poluvremenu sve karte bacili u napad. Ofanziva se isplatila, te su u zadnji pola sata igre preko Duschera i Acoste, fudbaleri Seville osigurali minimalnu pobjedu.

Kup kralja, polufinale, prva utakmica:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Athletic Bilbao 2-1 (Duscher 61, Acosta 90 / Llorente 43).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.