Ševko Adilović novi predsjednik Rudara iz Zenice

Rudar ima novog predsjednika

Ševko Adilović novi predsjednik Rudara iz Zenice

D. Kurbegović

Sport u Zenici je na najnižim granama u historiji, klubovi se gase iz dana u dan, niko ne želi da finansira sport. Zenica pored Čelika ima još jedan nogometni klub, a riječ je o Rudaru iz Zenice. 

Klub koji se takmiči u Drugoj ligi grupa “Centar”, gdje zauzima poziciju u sredini tabele ima ekipu koja je sačinjena od nogometaša prosječne starosti od 20 godina. Ipak, niko od lokalnih privatnika u Zenici nije imao želju da preuzme vođenje kluba.

Predsjednik skupštine Tarik Švraka obavio je razgovore sa skoro svim privatnicima u i oko Zenice, pa čak i šire, te iako je ovaj klub bez većih dugovanja, nikoga ne interesuje njegova sudbina.

Da se klub zbog nedostatka financija ne bi ugasio i prestao takmičiti, Predsjednik Skupštine Tarik Švraka sazvao je Skupštinu kluba na kojoj je večeras prisustvovalo 16 od ukupno 19 članova. Budući da se niko od domaćih privatnika nije želio uhvatiti u koštac s problemima, jedina opcija za predsjednika kluba bio je Ševko Adilović.

Adilović je izabran za novog predsjednika kluba i on preuzima klub s dugom oko 30.000 KM prema JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata koji datira iz prethodnih godina. Pored ovog duga postoje i tekući dugovi za prevoz, sudije i terene iz ove sezone u iznosu od 6000 KM.

Podsjetimo Ševko Adilović je nedavno bio i kandidat za predsjednika NK Čelik, ali nije podržan od strane navijača i članova Skupštine kluba s Bilinog polja. Otac je četvorice nogometaša Adija, koji nastupa za Sarajevo, Eldina bivšeg najboljeg strijelca Premijer lige, te sadašnjim prvotimcima Čelika, Tariku i Hannanu Adiloviću.

Biće zanimljivo posmatrati dalji razvoj situacije u ovome klubu iz Zenice, koji se uz dobre investitore i dobar rad kroz omladinski pogon za par godine može očekivati i mnogo bolje rezultate i plasman u veći rang takmičenja, nego u kojem su trenutno. Adilović će u narednom periodu odabrati i svoje saradnike, te imenovati novog trenera seniorske ekipe, budući da je Izudin Kamberović nedavno napustio klubu ovoga kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi