Sezona je nova, ali navike su stare: Zrinjski savladao Slobodu na Tušnju
Aktuelni prvak uspješno je počeo odbranu naslova

Premijer liga BiH, 1. kolo

Sezona je nova, ali navike su stare: Zrinjski savladao Slobodu na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Zrinjski je u 1. kolu Premijer lige BiH savladao Slobodu u Tuzli rezultatom 0:1 i tako su Plemići uspješno počeli odbranu naslova prvaka.

Sloboda je kontrolisala igru u prvih pola sata. Međutim, terenska inicijativa im se nije isplatila i nije bilo neke posebno opasne situacije pred golom Zrinjskog.

Ni aktuelni prvaci nisu pokazali previše, ali su na odmor otišli vodstvom od 0:1. U 30. minuti Miloš Filipović pogađa mrežu Vukliša. Pokušao je fudbaler Zrinjskog centrirati, ali je lopta završila iza leđa neopreznog golmana Slobode.

Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja i na odmor se otišlo vodstvom Plemića od 0:1.

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Sloboda je imala terensku nadmoć, ali fudbaleri Zrinjskog su zaista sjajno bili postavljeni i nisu dopuštali domaćim fudbalerima da naprave konkretniju šansu pred golom.

Nisu Tuzlacima pomogle ni izmjene koje je napravio trener Milenko Bošnjaković. Iako je Sloboda malo prodisala izlaskom Smajića i Husejinovića, ni njihove zamjene nisu previše pokazale, pa su gosti iz Mostara lagano otklanjale opasnosti ispred gola.

Uspio je na drugoj strani Nemanja Bilbija zatresti mrežu domaćeg tima, ali je dosuđena nedozvoljena pozicija. Sloboda nije imala snage da napravi nešto više i do kraja je ostalo 0:1 za mostarski tim.

Premijer liga, 1. kolo:

Sloboda - Zrinjski 0:1 (Filipović 30')

SLOBODA: Vukliš, Terzić, Vasiljević, Salihović, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Livančić, Hadžanović, Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Jović, Pezer, Todorović, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chupy
Fudbal nam je ko dlake. Kvalitet je ravan 4 njemackoj bundes ligi. Zali Boze onog naroda sto pobjegne od svakodnevnice i dodje ne utakmicu. Zanimljivosti ravno "bacanju pogleda u zrak".
25 4
Balija
Novinaru zaboravio si napisat jos jednu naviku, a to je sudjenj na stetu Zrinjskog. Ali cek sto bi se o tom pisalo, ceka se da Zrinjskom dosude jedan nepostojeci penal pa da mogu pisat naredinh 10 godina da je kupljena titula.
15 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi