Sezona velikih majstora: Edin Džeko u (ne)mogućoj misiji
Foto: EPA

Borba za najboljeg

Sezona velikih majstora: Edin Džeko u (ne)mogućoj misiji

Edmir Škorić

Argentinski napadač Paulo Dybala furiozno je otvorio novu sezonu i već je zabio šest pogodaka u svim mečevima.

Može li Edin Džeko odoliti napadima sa svih strana i drugu godinu zaredom biti najbolji strijelac Serije A? Mnogima to nikada nije pošlo za nogom, pa i našeg napadača čeka paklena sezona.

A kako je ona počela, izgleda kao da će biti u znaku jednog čovjeka. Paula Dybale. Argentinac je doveden iz Palerma u Juventus, a u prvoj sezoni je postigao ukupno 19 pogodaka, od čega 11 u Seriji A. Znatno je to lošije od Edinovog učinka, koji je zabio čak 39 pogodaka, a u Seriji A 29.

Međutim, Edin je svoj vrhunac dosegao u drugoj sezoni u Romi, pa se čini kako je i Dybala u potpunosti proradio u doduše trećoj sezoni u Torinu. Iako je ona tek počela, Dybala na kontu ima čak šest pogodaka i četiri u Seriji A. U prvom kolu je dao gol Cagliariju, a onda u drugom čak tri gola Genoi i Juve je u oba meča upisao pobjede (3:0, 4:2).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za razliku od njega, Edin je postigao samo jedan pogodak i to sada za vikend protiv Intera u 3:1 porazu na Olimpiku. Imat će, dakle, Edin izuzetno tešku sezonu i skoro nemoguć zadatak da bude najbolji strijelac lige.

Dybala je prva prijetnja, druga Mauro Icardi (Inter, četiri gola), pa mladi Milanov Cutrone, možda prorade Andre Silva ili Nikola Kalinić, a u Italiji je još mnogo kvalitetnih golgetera poput Immobilea, Belottija, Mertensa, Milika, Higuaina, Mandžukića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi