SFK 2000 brojao do 12, susret prekinut u 52. minuti

Modričanke doputovale sa osam igračica

SFK 2000 brojao do 12, susret prekinut u 52. minuti

Samir Mlaćo

Na nogometnim terenima širom naše zemlje zaista se ljubitelji najvažnije sporedne stvari mogu nagledati svega, a  tako je i u Premijer ligi za žene  gdje već godinama dominira SFK 2000 Sarajevo.

Sarajke su jučer u okviru 9.kola na svom terenu ugostile  nogometašice Modriče i već nakon prvih 45.minuta bilo je nevjerovatnih 10:0.

Gošće su u Sarajevo doputovale sa samo osam igračica, a nakon prvih 45.minuta het trick je postigla Spasojević, dva puta pogodila je ove sezone nezaustavljiva Kuč, dok su po jednom mrežu gošći tresle Grebenar, Piskić, Kuljanin, Hasanbegović i Kapetanović.

U drugom poluvremenu još dva rana pogotka izabranica Samire Hurem, četvrti put je pogodila Spasojević dok se po drugi put u mrežu upisala Kapetanović.

Kada se činilo da će susret biti završen sa možda i 20-tak golova u mreži gošći, isti je prekinut u 52.minuti s obzirom da su se povrijedile dvije igračice Modriče te su gošće ostale sa šest na terenu, a što je značilo i prekid utakmice.

Zaista nevjerovatne stvari na koje će organi našeg saveza definitivno morati reagovati, prije svega zbog što regularnijeg  i kvalitetnijeg prvenstva.

SFK 2000 Sarajevo - ŽNK Modriča 12:0 (10:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi