SFK 2000 osvojio turnir u Zagrebu
SFK 2000 odbranio trofej u Zagrebu

Naše fudbalerke uspješne u susjedstvu

SFK 2000 osvojio turnir u Zagrebu

SFK 2000 iz Sarajeva osvojio je prvo mjesto na malonogometnom turnir «Agram 2009» u Zagrebu, te su tako naše odbranile trofej osvojen na istom međunarodnom takmičenju prošle godine.

U finalu su deklasirale Mašinac iz Niša, rezultatom 4:1. U polufinalu su eliminsale Rijeku, takođe, sa 4:1.

U grupnoj fazi takmičenja sa Rijekom je sastav trenera Samire Hurem remizirao 2:2, a trijumfovale su nad Napretkom iz Kruševca 1:0 i Pregradom iz Hrvatske 4:0.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Alisa Spahić iz SFK 2000. Inače, naše višestruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH bile su najbolje u konkurenciji 12 timova iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.