SFK 2000 pobijedio u futsalu

SFK 2000 pobijedio u futsalu

Nogometašice ekipe SFK 2000 pobjednice su prvog bh. klupskog futsal turnira, koji je u organizaciji Nogometnog saveza BiH održan u dvorani KSC "Vogošća".

U finalnom susretu sarajevska ekipa pobijedila je ŽFK Banja Luka rezultatom 8:1. Pogotke za SFK 2000 postigle su Amela Fetahović (tri gola), Alisa Spahić (dva), te Azra Hamzić, Selma Kapetanović i Amela Kršo. Jedini gol za Banjalučanke postigla je Branka Mirnić.

U susretu za treće mjesto ekipa Mladosti iz Nević Polja savladala je Gradinu iz Srebrenika rezultatom 4:2. Golove za Mladost postigle su Tatjana Stanić (2), Svjetlana Crnjak i Antonela Radeljić, dok je oba gola za Gradinu postigla Maksida Islamović.

Za najbolji igračicu turnira proglašena je Alisa Spahić iz SFK 2000, najbolji strijelac bila je Amela Fetahović iz SFK 2000 sa sedam golova, dok je za najboljeg golmana izabrana Tamara Škorić iz ŽFK Banja Luka.

Nagrada za "fair play“ pripala je ekipi Leotar-tex iz Trebinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti