SFK 2000 Sarajevo i ŽFK Spartak pobjedama završili Sarajevo Regional Cup

SFK 2000 Sarajevo i ŽFK Spartak pobjedama završili Sarajevo Regional Cup

A. Beganović

Odigrane su posljednje utakmice prvog, regionalnog turnira za žene u fudbalu. U proteklim danima grad Sarajevo bio je domaćin prvakinjama najboljih timova sa prostora bivše države, a utakmicama odigranim u utorak završeno je njegovo ovogodišnje izdanje.

SFK 2000 Sarajevo savladao je Breznicu iz Pljevalja sa 2:0. Golove su postigle Marijana Ana Milinković i Alisa Spahić. U drugom susretu, ŽFK Spartak pobijedio je Osijek rezultatom 3:0.

Svi klubovi pokazali su dobru formu, te adekvatno najavili svoje učešće u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige prvaka.

“Ovaj turnir je velika pokretačka snaga za ženski fudbal u regionu. Ponosni smo da smo dio ovoga što je veliki korak za razvoj ženskog fudbala u region. Ako dobijemo podršku Saveza, UEFA-e i ovi turniri zažive u budućnosti nama neće trebati Evropski susreti. SFK 2000 Sarajevo je pokrenuo nešto veliko i kao partneri se nadamo podršci svih onih koji žele dobro sportu u regionu”, izjavio je Zoran Kuković, ispred prvakinja Crne Gore.

“Djevojke su uživale i čestitam domaćinima na organizaciji turnira. Utakmice su bile kvalitetne, naše djevojke su dale sve od sebe i učešće na turniru je veliko iskustvo za naše mlade igračice”, kazao je Igor Budiša, trener prvakinja Hrvatske.

“Zadovoljni smo kako smo odigrale na ovom turniru. Utakmice su bile kvalitetne. Na lijep način smo završili turnir, dobili smo dodatno samopouzdanje. Odlazimo iz Sarajeva puni utisaka. Turnir je bio potreban za regionalnu saradnju i korak ka regionalnoj ligi kojom svi težimo”, rekao je Boris Arsić, trener Spartaka iz Subotice.

Osim sjajnih partija, takmičarke su boravak u Sarajevu iskoristile za obilazak grada, a između ostalog, posjetile su Gradsku Vijećnicu, gdje su i male uprilićen prijem od strane Gradske Uprave i Gradonačelnice grada Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi