SFK 2000 Sarajevo nije uspjelo: Breidablik ide u narednu rundu Lige prvaka
Islanđanke su u tri utakmice u grupi upisale tri pobjede, te su zasluženo prošle u narednu rundu takmičenja u Ligi prvaka

Odlučujući meč pripao ekipi s Islanda

SFK 2000 Sarajevo nije uspjelo: Breidablik ide u narednu rundu Lige prvaka

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Bh. prvakinje, igračice SFK 2000 Sarajevo danas su protiv islandskog Breidablika odigrale susret za prvo mjesto u grupi 1 kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona. Nakon što su obje ekipe zabilježile pobjede u prve dvije utakmice, danas je nogometašicama iz Sarajeva bila potrebna pobjeda, budući da su imale lošiju gol razliku. Na kraju izabranice Samire Hurem ipak nisu uspjele, te je pobjedu slavila ekipa Breidablika rezultatom 1:3, te zasluženo ide u 1/16 finala Lige prvaka.

Prvih 10-tak minuta utakmice, bordo igračice dobro su parirale gošćama s Islanda, igrale su čvrsto u odbrani, te pokušavali iz kontranapada da ugroze gol ekipe Breidablika. Ipak u 17. minuti odbrana domaće ekipe je kapitulirala, nakon sjajne akcije po desnoj strani, povratna lopta dolazi do Berglind Thorvaldsdottir, koja sa sedam metara pogađa za 0:1.
Samo minutu kasnije domaće igračice mogle su do izjednačenja, Fadila Mujkić sjajno je prošla po desnoj strani, te šutirala sa oko 15-metara, ali lopta odlazi malo pored lijeve stative. Nastavile su izabranice Samire Hurem da napadaju i pokušaju doći do izjednačenja, ali u jeku napada ponovo hladan tuš za domaće nogometašice. U 28. minuti nakon centaršuta s desne strane lopta od prečku pogađa golmanicu Enveru Hasanbegović, te lopta odlazi u gol ekipe SFK Sarajevo za 0:2 za ekipu Breidablika.
Drugi gol totalno je šokirao bordo igračice, koje nisu nikako mogle da uspostave igru i pokušaju da smanje rezultat. U 37.minuti gostujuće igračice mogle su i do trećeg gola, ali nakon sjajne akcije po lijevoj strani, s 10-metara ne pogađa strijelac prvog gola Berglind Thorvaldsdottir. Do kraja prvog poluvremena gošće su nakon greške domaće igračice u 43.minuti preko Lilyardottir pogodile stativu. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:2 za Breidablika.

Drugo poluvrijeme izabranice Samire Hurem krenule su ofanzivno kako bi pokušale da postignu gol i vrate se u utakmicu. U 50.minuti Alisa Spahić je pokušala glavom s 10-tak metara, ali njezin šut lagano je zaustavila gostujuća golmanica. Blizu gola bordo djevojke bile su u 56. minuti, kada je ispred Merjeme Medić u posljednji tren intervenisala gostujuća golmanica Sonny Thrainsdottir. Nastavile su napadati domaće igračice, a ponovo je u 61. minuti Merjema Medić bila u dobroj prilici, ali je s oko 15-tak minuta šutirala malo iznad gola. Pokušavale su da igračice SFK 2000 Sarajevo dođu makar do počasnog gola, ali jednostavno nisu bile precizne u završnici. Ono što su domaće propustile, gošće su kaznile u 80.minuti sjajnom kontrom, koju je svojim drugom golom za uvjerljivih 0:3 završila Berglind Thorvaldsdottir. Do kraja utakmice domaće igračice su uspjele postići počasni gol, a strijelac je bila Armisa Kuč sjajnim lob udarcem sa 10-tak metara iskosa za 1:3 u 88. minuti. Konačni rezultat na kraju je glasio 1:3 za ekipu Breidablika. Islanđanke su s tri sigurne pobjede u tri utakmice plasirale u narednu rundu takmičenja Lige prvaka.

SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović, Amira Spahić, Hamzić, Selimović, Bektaš, Alisa Spahić, Spasojević, Mujkić, Đoković, Kuč i Medić. Trener: Samira Hurem.

Breidablik:Thrainsdottir, Albertsdottir, Lilyardottir, Vilhjamsdottir, Thorvaldsdottir, Arnadottir, Johannsdottir, Arnadottir, Gunnlaugsdottir, Antonsdottir, Magnusdottir. Trener:Horsteinn Halldorsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti