SFK 2000 Sarajevo pobjednice turnira

Malonogometni turnir

SFK 2000 Sarajevo pobjednice turnira

Edmir Škorić

Drugi malonogometni turnir za žene Novi Travnik igrao se u subotu u Novom Travniku u dvije kategorije, seniorke i kadetkinje.

U konkurenciji seniorki ŽNK “SFK 2000” Sarajevo je bez primljenog gola i s velikom gol razlikom savladao sve protivnice, pa tako i ekipu “Mladosti” iz Nević Polja, u finalnoj utakmici, koja je završena rezultatom 4:0 u korist “SFK 2000”.

U grupnoj fazi Sarajke su pobijedile “Čelik” iz Zenice 10:0 i “Gradinu” iz Srebrenika 8:0.
U konkurenciji kadetkinja završnica je bila malo neizvjesnija. U finalnoj utakmici, također su se susrele ekipe iz Sarajeva i Nević Polja, gdje je “Mladost” slavila nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1.

Ostali rezultati kadetkinja ŽNK “SFK 2000” su: “Čelik” Zenica – SFK 2000 0:4, Novi Travnik – SFK 2000 0:3.

Najbolja igračica turnira u seniorskom dijelu bila je Amela Kršo – SFK 2000, a najbolja golmanica Fata Zeljković – “Mladost” Nević Polje, dok je kod kadetkinja najperspektivnijom igračicom proglašena Sara Bašić “Mladost” Nević Polje, a najboljom golmanicom Lejla Lunja – SFK 2000.
Na turniru su učestvovali: ŽNK “SFK 2000” Sarajevo, “Čelik” Zenica, “Gradina” Srebrenik, “Mladost” Poljice, “Salt City” Tuzla i domaćin “Mladost” Nević Polje, u konkurenciji seniorki, dok su kadetske ekipe bile: ŽNK “SFK 2000” Sarajevo, “Čelik” Zenica, Novi Travnik, “Salt City” Tuzla, “Mladost”Poljice i “Mladost” Nević Polje.

Za SFK 2000 (seniorke) nastupile su: Merima Pašalić, Amira Spahić, Alisa Spahić, Amela Fetahović, Amela Kršo, Lidija Kuliš, Aida Džemidžić, Mersiha Aščerić, Aida Hadžić, Azra Hamzić, Svjetlana Crnjak i Azra Numanović, trenerka Samira Hurem.
SFK 2000 (kadetkinje): Lejla Lunja, Jovana Petričević, Alma Jašarević, Melisa Zukić, Anđela Seslija, Selma Kapetanović, Zerina Piskić i Almina Hajro, trenerka Ivana Vlaić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.