SFK 2000 Sarajevo u iščekivanju protivnika u Ligi prvaka

SFK 2000 Sarajevo u iščekivanju protivnika u Ligi prvaka

Edmir Škorić

U popodnevnim satima sutrašnjeg dana, u švicarskom Nyonu, održat će se žrijeb parova UEFA Lige prvaka za žene.

Osvajačice duple krune u protekloj sezoni s nestrpljenjem očekuju žrijeb, obzirom da kao nosioc imaju pravo da se nadaju povoljnom žrijebu za kvalifikacioni turnir u gradu Sarajevu.

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem prenijela je očekivanja uoči samog žrijeba, kazavši za službenu stranicu FK Sarajevo da će igračice spremno dočekati evropske utakmice.

“Pripala nam je čast da šesti put za redom organizujemo ovaj kvalifikacioni turnir i to je veliko priznanje za naš klub. Mukotrpan rad u čitavoj prošloj sezoni nam je omogućio da ponovo igramo na internacionalnoj sceni i želimo dostojno reprezentovati naš klub, grad i državu iz koje dolazimo. Tradicionalno, želimo ponoviti dobru organizaciju ovog tunira, a što se tiče samog žrijeba, respektujemo sve ekipe, no ne bih voljeli izvući ekipu iz Izraela, obzirom na posebne zahtjeve organizacije, te ekipu Minska, koja mnogo ulaže u fudbal i koja je zasigurno kvalitetna. Ipak, koga god da dobijemo, ženski fudbal je u razvoju i neće biti jednostavno, ali jedva čekamo žrijeb kako bismo saznale protivnike. Započinjemo pripreme sredinom jula i vjerujem da ćemo se jako dobro spremiti za evropske utakmice”, kazala je Hurem.

Kvalifikacioni turnir UEFA Lige prvaka za žene održati će se u periodu od 23. do 28. augusta u Sarajevu, a bordo šampionke poručile su da bi presudni faktor do prolaska u 1/16 finala najprestižnijeg takmičenja mogla biti podrška navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, koja vjerujemo neće izostati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi