SFK 2000 siguran u Banja Luci, visoka pobjeda Lokomotive

Sigurna pobjeda Sarajki

SFK 2000 siguran u Banja Luci, visoka pobjeda Lokomotive

S. Mlaćo

U 13. kolu Premijer lige za žene nogometašice SFK 2000 Sarajevo u Banja Luci su savladale domaću ŽFK Banja Luku sa visokih 6:0.

Za našeg šampiona su pogađale dva puta Selma Kapetanović, te po jednom Jasna Đoković, Amela Kršo, Aida Hadžić i Alisa Spahić.

Lokomotiva iz Brčkog je opravdala ulogu favorita protiv Mladosti. Slavile su Brčanke sa 11:0, te ostale na drugoj mjestu Premijer lige.

Čak četiri puta u listu strijelaca upisala se Aldina Škahić, dok je het-trick upisala Marija Damjanović. Dva puta je to učinila Milica Ilić, a po jednom Vojislava Mirkić i Esmeralda Mujkić.

Modriča i Radnik Bumerang su podijelili bodove (1:1). Domaće su povele u 30. minuti preko Ajle Okanović, dok je končnih 1:1 dvije minuta prije kraja postavila Jelena Milović.

SFK 2000 je prvoplasirana ekipa lige sa 36 osvojenih bodova, dok Lokomotiva ima 26, a Iskra 22. Banja Luka je čevrta sa 21. osvojenim bodom. Na dnu je Mladost sa tri, te Modriča sa samo četiri osvojena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije