SFK 2000 spreman za Ligu prvaka

SFK 2000 spreman za Ligu prvaka

Edmir Škorić

Sarajevo je od 11. do 16. augusta domaćin turnira četvrte grupa kvalifikacija UEFA Lige prvaka za žene.

Organizator takmičenja i nosilac grupe je bh. predstavnik SFK 2000 Sarajevo, a u grupi su još Gintra Universitetas (Litvanija), Olimpia Cluj (Rumunija) i Ataşehir Belediyespor (Turska).

"Sama činjenica da nam je povjerena organizacija ovih kvalifikacija je velika čast za naš klub, ali i za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Nadamo se dobrim rezultatima i prolasku u dalje takmičenje", rekao je predsjednik SFK 2000 Sarajevo Aber Babić na pres-konferenciji.

Po riječima trenerice kluba Samire Hurem, ekipa se za ovaj turnir pripremala na Igmanu.

"Pripremali smo se na na Igmanu i odigrali nekoliko prijateljskih utakmica u Subotici. Imamo dobar tim koji može odgovoriti na sve zadatke ovih kvalifikacija", istakla je Hurem.

Utakmice se igraju na stadionima "Grbavica" i "Asim Ferhatović - Hase".

Raspored utakmica:
- 11. augusta:
Gintra - Ataşehir (11.00)
SFK 2000 - Olimpia Cluj (16.30)

-13. augusta:
Olimpia Cluj - Gintra (11.00)
SFK 2000 - Ataşehir (16.30)

- 16. augusta:
Gintra - SFK 2000 (17.00)
Ataşehir - Olimpia Cluj (17.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.