SFK Sarajevo 2000 i Radnik u finalu Kupa

U konkurenciji fudbalerki

SFK Sarajevo 2000 i Radnik u finalu Kupa

M. Jakovljević

U finalu Kupa BiH za fudbalerke igrat će SFK Sarajevo 2000 i Radnik Bumerang.

SFK Sarajevo 2000 je u Banjaluci slavio sa uvjerljivih 3:0. Armisa Kuč postigla je dva gola za gošće iz Sarajeva, dok je jedan postigla i Aida Hadžić.

I fudbalerke  Radnik Bumeranga  iz Bijeljine izborile su plasman u finale Kupa, pošto su u  polufinalu eliminisale svoje protivnice, ekipu Gradine iz Srebrenika.

U regularnom   toku rezultat je bio 1:1, a Bijeljinke su bile bolji izvođači penala. Za Ranik Bumarang strijelac u regularnom toku je  bila Milena Jović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mi smo  mlad klub koji postoji nekoliko godina. Postižemo dobre rezultate u prvenstvu Premijer lige. Ovo je fanstatičan uspjeh, čestitam našim igračicama, igrati u finalu nije mala stvar. Sretan sam što sam sastavni dio ove  ekipe", kaže Dragan Jevtić, direktor i trener Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi