SFK Sarajevo u Ligi prvaka

Fudbal za žene

SFK Sarajevo u Ligi prvaka

Od 11. do 16. augusta igraju se kvalifikacije za UEFA Ligu prvaka za žene. Naš najtrofejniji ženski nogometni klub SFK 2000 Sarajevo i ove godine je predstavnik BiH, s obzirom da su deveti put za redom osvojile titulu prvakinja BiH.

Ove godine su dobile i domaćinstvo, što je za klub i popularizaciju ženskog fudbala u BiH od velikog značaja. Također, SFK 2000 se po prvi put nalaze u prvoj jakosnoj skupini, tj. nosioci su grupe, što je ogroman uspjeh kluba.

Dakle, tri ekipe koje će u augustu doći u Sarajevo, po bodovima i plasmanu na UEFA rang-listi su ispod naših prvakinja koje se nalaze na visokom 22. mjestu. Treba napomenuti da su bh. nogometašice najbolje rangiran tim Balkana, i da su sve zemlje bivše Jugoslavije, a također i Rumunija, Bugarska, Mađarska, Švicarska, Irska, Turska itd., ispod njih. U Nyonu u Švicarskoj žrijeb je odlučio da naše prvakinje igraju u četvrtoj grupi s timovima Gintra Universitetas (Litvanija), Olimpia Cluj-Napoca (Rumunija) i Atasehir Belediyespor (Turska).

Utakmice se igraju na stadionima Asim Ferhatović-Hase i Grbavica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.