Shakhtar dočekuje Sevillu, Klopp napada "žutu podmornicu"

Polufinale Lige Evrope

Shakhtar dočekuje Sevillu, Klopp napada "žutu podmornicu"

Liga Evrope ulazi u samu završnicu. Četiri najbolje ekipe izborile su plasman u polufinale takmičenja, a prve utakmice na programu su večeras.

Prvi polufinalni par čine Shakhtar i Sevilla, dok će u drugom duelu snage odmjeriti Villareal i Liverpool.

Ukrajinci su trenutno u nešto boljoj formi gledajući sva takmičenja. Shakhtar je u nizu od sedam utakmica bez poraza, dok su Španci nakon četiri meča bez trijumfa konačno u prošlom kolu Primere upisali pobjedu protiv Betisa.

Shakhtar je u četvrtfinalu imao znatno lakši posao, pa je u dvomeču sa Bragom slavio ukupnim rezultatom 6:1. Španski tim morao je dobro da se namuči te je prolaz u polufinale obezbijedio nakon penala protiv Athletic Bilbaa.

U drugom meču dana Villareal će na domaćem terenu ugostiti sve bolji Liverpool. Nema sumnje da su Englezi favoriti u dvomeču, ali sigurno se tako lako ne smije otpisati četvoroplasirana ekipa španskog prvenstva.

Villareal je u prethodnim rundama pokazao sav svoj kvalitet, što su najbolje osjetile ekipe Napolija, Bayer Leverkusena i Sparte Prag.

Sa druge strane, Liverpool je u četvrtfinalu čudesnim preokretom izbacio Borussiju iz Dortmunda, a ranije su bili bolji od Manchester Uniteda i Augsburga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi polufinalni mečevi na programu su večeras od 21.05 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti