Šok u Madridu: Shakhtar napravio senzaciju i pobijedio Real

Gosti slavili sa 3:2

Šok u Madridu: Shakhtar napravio senzaciju i pobijedio Real

E. Čaušević

Veliko iznenađenje u prvom kolu grupne faze Lige prvaka priredio je Shakhtar koji je večeras u gostima pobijedio Real Madrid sa 3:2.

Jasno je da je Real bio veliki favorit u ovom meču, ali Shakhtar je od samog početka pokazao da nije doputovao u Madrid s bijelom zastavom. Nakon početnog ispitivanja gosti su uspjeli da dođu do prednosti.

Shakhtar je poveo u 29. minuti kada je Komiienko asistirao za Tetea koji je savladao Courtoisa za 0:1. Samo četiri minute kasnije gosti su zabili i drugi gol. Nakon šanse za goste loptu je nespretno zakačio Varane i poslao je u svoju mrežu za 0:2.

No, tu nije bilo kraj bruke kraljevskog kluba. Shakhtar je u 42. minuti zabio i treći gol. Nakon odlične akcije Tete je uposlio Solomona koji je sjajno pogodio za 0:3 i kraj prvog poluvremena kakvo niko nije očekivao.

U drugom poluvremenu Real Madrid je krenuo po preokret iako je to djelovalo nemoguće nakon izdanja u prvom dijelu. No, veoma brzo Kraljevi su uspjeli da smanje na 1:3 kada je fantastičan gol u 54. minuti zabio Modrić.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:3. Zidane je u igru umjesto Jovića uveo Viniciusa Juniora koji je nakon svega desetak sekundi na terenu uspio da ukrade loptu jednom od igrača gostiju i zabije gol za 2:3.

Tada se očekivalo da će Kraljevi krenuti svim silama po izjednačenje. No, Shakhtar je uspio da se malo "sabere", te su gosti prijetili većinom iz kontri. Shakhtar je mogao u 64. minuti sve riješiti kada je Tete izašao sam ispred Courtoisa, ali je on odbranio njegov udarac.

Real Madrid je u posljednjoj minuti uspio da postigne gol za 3:3 preko Valverdea, ali je isti opravdano poništen jer je Vinicius Junior bio u ofsajdu i smetao je golmanu gostiju. Sudija Jovanović je gledao VAR i poništio je gol Reala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U istom terminu večeras su igrali Salzburg i Lokomotiv iz Moskve, a ovaj meč završen je 2:2. Gosti su poveli golom Edera, ali su potom Szoboszlai i Junuzović donijeli preokret Salzburgu.

Ipak, Lokomotiv je uspio da dođe do jednog boda golom Lisakovicha u 75. minuti utakmice za konačnih 2:2.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MangasColoradas
...Luka Jovic,najveca taraba koja je ikad zalutala u Real Madrid...i najskuplja.
16 3
Martial9
Nema penala nema ni pobjeda tako godinama pobjedzuju poserem se na ovaj Klub
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti