Shane Long potpisao za Southampton
Foto: EPA

Transferi

Shane Long potpisao za Southampton

Edmir Škorić

Irski napadač Shane Long potpisao je danas ugovor sa Southamptonom.

Long je u januaru iz West Bromwicha prešao u Hull City, gdje se nije dugo zadržao. Dvadesetsedmogodišnji napadač je prešao u redove Southamptona, a pretpostavlja se da je plaćen 15 miliona eura.

Sa Svecima je potpisao četverogodišnji ugovor. Menadžer Hulla Steve Bruce priznaje da je klub pokušavao da zadrži igrača koji je u 15 nastupa u prošloj sezoni zabio četiri gola.

“Vlasnici, baš kao ni ja, nisu htjeli da izgube Shanea, ali prihvatili smo ponudu jer je jako dobra, pogotovo ako uzmete u obzir da smo u januaru platiti 10 miliona eura”, kazao je Bruce.

Southampton je osim Longa doveo i Graziana Pellea iz Feyenoorda, a prodali su Rickija Lamberta Liverpoolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti