Shaqiri danas na medicinskim pregledima: Ostvarit će transfer kakav ni sanjao nije!

Odlazi u mnogo veći klub

Shaqiri danas na medicinskim pregledima: Ostvarit će transfer kakav ni sanjao nije!

Reprezentativac Švicarske Xherdan Shaqiri danas će stići na ljekarske preglede u novi klub. 

Shaqiri, koji je odigrao veoma dobro Svjetsko prvenstvo u Rusiji, te je između ostalog postigao pogodak koji je njegovoj reprezentaciji skoro osigurao drugi krug Turnira, zaradio je ponovo pažnju najvećih klubova.

Tako je Liverpool stupio u kontakt sa veznjakom Stoke Cityja te su se pomenuta dva kluba dogovorila o transferu koji će vrijediti 13,75 miliona funti, prenosi Liverpool Echo.

Shaqiri je Liverpoolova zamjena za Nabila Fekira kojeg očito neće moći dovesti u ovom prelaznom roku, a švicarski reprezentativac će u redove Redsa stići danas kako bi obavio ljekarske preglede, navodi pomenuti izvor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, on bi trebao postati treće ovosezonsko pojačanje Liverpoola nakon što je klub sa Anfielda angažovao Nabyja Keitu iz Red Bull Leipziga za 60 miliona eura i Fabinha iz Monaca za 10 miliona eura mnaje.

Podsjetimo, Shaqiri iza sebe ima veoma dobru sezonu u dresu Stoke Cityja jer je na 36 utakmica u Premiershipu postigao osam golova uz sedam asistencija. Treba spomenuti i to da se za njega interesovao i Lazio, ali je ipak Jurgen Klopp na kraju dobio ovu bitku. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi