Shaqiri napušta Liverpool, ali ne i Premier ligu
Foot: EPA

Još jedan klub pokazao interes

Shaqiri napušta Liverpool, ali ne i Premier ligu

Švicarac Xherdan Shaqiri najvjerovatnije će promijeniti sredinu u nadolazećem prijelaznom roku.

Iako s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2023. godine, mediji na Ostrvu pišu da se uveliko radi na Shaqirijevom transferu i da za njega nema sreće na Anfieldu.

Njegov brat Erdin, koji mu je inače i agent, otkrio je nedavno da očekuje da će za Shaqirijeve usluge biti mnogo ponuda, a prema posljednjim informacijama, jedan od zainteresovanih klubova je i Newcastle.

Javna je tajna da će Svrake preuzeti arapski šeik Mohammad Bin Salman koji namjerava Newcastle učiniti jednim od najjačih klubova u Engleskoj, a upravo je Shaqiri jedan od onih za koje smatra da bi mogao doprinijeti ostvarenju tih ciljeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Liverpoolu su spremni pustiti Shaqirija u Newcastle ukoliko dođe adekvatna ponuda", navodi se.

Ove sezone Shaqiri se nije naigrao u Kloppovom timu, kako zbog povreda, tako i zbog tandema Mane-Salah koji je bolje funkcionisao na terenu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti