Shaqiri: Xhaka će se brzo oporaviti, Petković: Žao nam je

Švicarci tuguju

Shaqiri: Xhaka će se brzo oporaviti, Petković: Žao nam je

Edmir Škorić

Granit Xhaka je promašio penal i na taj način Švicarskoj onemogućio plasman u četvrtfinale Eura.

Švicarci su sa Poljacima igrali danas meč osmine finala, a nakon 1:1 u regularnom dijelu i produžecima, pristupilo se izvođenju penala.

Xhaka je imao očajan promašaj, presudio je Švicarcima, no ima potporu svojih kolega. Xherdan Shaqiri tvrdi da će se Xhaka brzo zaboraviti ono što mu se desilo.

"Razočaran je, ali to je nogomet i pogreške se mogu desiti. Mislim da će Granit brzo biti onaj stari, on je profesionalac i može da se nosi sa takvim stvarima", rekao je Shaqiri za Sky Sports.

Selektor Vladimir Petković također daje podršku svom igraču.

"Jako sam tužan zbog njega, ali to je razočaravajuće za sve nas. Dali smo sev od sebe, a na kraju smo na lutriju ispali. Jedan promašeni penal se ispostavio ključnim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije