Shawn Huff odveo Finsku do pobjede nad Ukrajinom
Foto: EPA

Finska bolja od Ukrajine

Shawn Huff odveo Finsku do pobjede nad Ukrajinom

Midhat Šljivak

Košarkaši Finske brzo su se oporavili od katastrofalnog poraza od SAD-a. Finci su danas u drugom kolu grupe C Svjetskog prvenstva selekciju Ukrajine rezultatom 81:76.

Finci su bolje otvorili meč. Na sredini prve dionice su stekli devet poena prednosti (16:7), ali je Ukrajina sjajnom igrom uspjela da preokrene rezultat, te su nakon prve dionice imali dva poena prednosti, 22:20.

Druga dionica donosi gotovo precrtanu igru iz prve četvrtine. Na otvaranju dionice je bolja bila Finska, ali je Ukrajina mnogo bolje odigrala završnicu prvog poluvremena. Na odmor se otišlo vodstvom Ukrajinaca, 37:35.

Treći period ponovo bolje otvara Finska. Nevjerovatnom serijom 22:2 dolaze do 18 poena prednosti (57:39), ali je potom Ukrajina uzvratila serijom od 13:0, te se u posljednju dionicu ušlo vodstvom Finske 57:52.

Finci međutim nisu dopustili preokret u ovom susretu. Nevjerovatni padovi u igri u obje selekcije su obilježili ovaj meč. Finska je ponovo imala plus 17 (75:58), alu je Ukrajina uspjela da odvede meč u neizvjesnu završnicu. Ipak, do preokreta nisu mogli, te je Finska upisala prvu pobjedu na prvenstvu.

Do trijumfa ih je vodio Shawn Huff sa 23 poena i osam skokova, dok je na drugoj strani Pooh Jeter ubacio 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.