Manchester City dominirao, ali tek jednim golom protiv Sheffielda stigao do pobjede

Nova pobjeda Građana

Manchester City dominirao, ali tek jednim golom protiv Sheffielda stigao do pobjede

E. Škorić

U drugom susretu sedmog kola engleske Premier lige Manchester City je gostovao Sheffield Unitedu i na kraju stigao do pobjede rezultatom 1:0.

Nije pobjeda Građana ni u jednom trenutku došla pod znak pitanja, no dojam je da su izabranici Pepa Guardiole ponovo neuvjerljivi. Stvorili su veliki broj prilika, ali tek jedan pogodak koji je ujedno odlučio pobjednila.

Nakon nove asistencije Kevina de Bruynea, Kyle Walker topovskim i prizemnim udarcem sa oko 20 metara u 28. minuti donosi pobjedu gostima-

City je preko Sterlinga, Torresa, Mahreza... stvorio zaista veliki broj prilika, ali ni danas Građani nisu bili naročito raspoloženi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffield je uglavnom igrao defanzivno, tek u nastavku se malo razbudio, ali nije bilo dovoljno da po jakoj kiši i ne baš ugodnom vremenu ostvari bolji rezultat od ovoga.

City s 11 bodova ide na sedmo mjesto i polako se vraća ka vrhu, a u sljedećem kolu, narednog vikenda, dočekat će Liverpool u velikom derbiju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi