Mourinhov Tottenham siguran kod fenjeraša, uključio se u borbu za titulu

Premier liga

Mourinhov Tottenham siguran kod fenjeraša, uključio se u borbu za titulu

E. Škorić

Tottenham je u meču 19. kola engleske Premier lige gostovao Sheffieldu Unitedu i očekivano slavio s 3:1.

Tottenham je bio veliki favorit na gostovanju kod otpisanog Sheffielda i momčad Josea Mourinha jednostavno si nije smjela niti mogla dopustiti da propusti priliku da se uključi u borbu za titulu.

Spursi su poveli poslije samo pet minuta igre. Son je izveo korner, Aurier na pravom mjestu i glavom pogađa za 1:0, a u 40. minuti Harry Kane je odmah po primanju lopte napravio prostor i šutira, lopta završava u mreži.

Uspio je Sheffield da smanji golom McGoldricka u 59. minuti, no samo tri minute nakon toga Ndombele postiže gol lob udarcem i vjerovatno najljepši gol u dosadašnjem dijelu Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je sada četvrti s 33 boda, dok vodeći Manchester United ima 36 bodova, a od 17.30 sati gostuje Liverpoolu. Upravo će Redse sljedeći vikend ugostiti Spursi.

Top Komentari

AmarSahi
Težak protivnik jako...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi