Shermadini u Cantuu

Shermadini u Cantuu

Teme:

Bennet Cantu pojačao je svoj roster sa gruzijskim reprezentativcem Giorgi Shermadinijem. Ovaj centar visok 216 cm. bio je član Gruzije na Eurobasketu u Litvaniji.

Svoje prve prave utakmice je igrao za Maccabi Tbilisi u sezoni 2005/2006. Nakon toga put ga vodi u Grčku gdje igra od 2008. godine za Panathinaikos. Prva iskustva u Euroligi za Shermadinija stižu već 2009. godine kada postiže 4,5 poena i 2,2 skoka po utakmici. U prvenstvu Grčke prosjek je bio približan onom iz Eurolige.

Prošlu sezonu ovaj igrač je igrao za Olimpiju kada je u Euroligi postizao 7,4 poena i 5,4 skoka po susretu. Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji za Gruziju ja bilježio 4,4 poena po utakmici uz isto toliko skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti