Sherwood: Tottenham će teško zadržati Kanea

Sherwood o Kaneu

Sherwood: Tottenham će teško zadržati Kanea

Eldar Ganibegović

Nekadašnji trener Tottenhama Tim Sherwood smatra da će londonski klub teško uspjeti zadržati Harry Kanea, jednog od najboljih napadača u engleskoj Premier ligi.

Tottenham je ekipa koja je u par posljednjih godina izrasla u konkurenta za sami vrh engleske Premier lige pogotovo od kada je na klupi Mauricio Pochettino i zbog toga nisu morali prisilno prodavati najbolje igrače.

Pochettino i predsjednik kluba Daniel Levy često ponavljaju da ne žele prodavati svoje najbolje igrače jer žele da imaju što snažniju ekipu kako bi se domogli samog vrha Premier Lige, međutim drukčije misli bivši strateg Tottenhama Tim Sherwood koji smatra da je to lakše reći nego učiniti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjajan posao su uradili u posljednje vrijeme i zaista je sa strane sjajno gledati kako taj klub raste iz godine u godinu. Postaju veliki, lijepo je znati da ste nekad bili dio toga. Međutim, nisam siguran koliko će moći da se odupru velikim klubovima po pitanju prodaje najboljih igrača", rekao je Sherwood te je dodao :

"Tottenham je uvijek imao svoje zvijezde, a iako su uspijevali da ih ne prodaju Manchesteru, Arsenalu ili Chelseaju, oni su odlazili negdje drugo. Šta ako Real Madrid dođe po Harryja Kanea? Kako ga Tottenham misli odbiti? Nisam optimističan, tamo su i Modrić i Bale, a Tottenham ih nije želio prodati", istakao je bivši trener Spursa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi