Shevchenko: Dođe mi da skinem odijelo i uđem na teren

Legenda se naljutila

Shevchenko: Dođe mi da skinem odijelo i uđem na teren

Reprezentacija Ukrajine je jedno od najneprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Nakon očekivanog poraza od Njemačke, za koji se fudbalerima ove selekcije nije moglo ništa zamjeriti obzirom na dobru partiju koju su prikazali, uslijedio je hladan tuš.

Porazom od Sjeverne Irske (2:0) i kasnijim remijem Njemačke i Poljske, Ukrajina je završila svoj nastup na Evropskom prvenstvu, a to je posebno zaboljelo legendarnog Andriyja Shevchenka.

Nekadašnji golgeter Milana danas je pomoćnik selektora Ukrajine Mykhaila Fomenka, koji je za sramotan poraz od Sjeverne Irske okrivio isključivo fudbalere.

"Kada vidim kako se pojedini igrači ponašaju u dresu Ukrajine, dođe mi da skinem odijelo i uđem na teren da im pokažem kako se igra i bori za reprezentaciju", jasno je poručio ljuti i razočarani Shevchenko.

Ukrajina nakon dvije odigrane utakmice u grupi C zauzima posljednje mjesto na tabeli bez ijednog boda i sa gol razlikom 0:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi